Register

User Registration
or Cancel
---

Caffe Amadeus

---
A+ A A-

Vårt kaffe, Passalacqua Mehari

kaffe02wwwKaffet som Caffe Amadeus använder kommer från den världsberömda kaffetillverkaren Passalacqua.

Vi har valt deras bästa blandningen, Mehari. Det är en mycket fin blandning och perfekt balanserat som ger ett krämigt kaffe med stark och fyllig smak. Endast det bästa är gott nog för våra kunder.

Kaffedrycker

Espresso

Espresso är en liten mängd (2-4 cl) starkt och fylligt kaffe som är täckt av ett fast skum, bestående av cellulosa och fetter, som kallas crema.

I de flesta länder är drycken känd under sitt italienska namn. I Italien används dock kort och gott caffè som synonymt till espresso, eftersom espresso där är den vanligaste typen av kaffe på kaffebarer och kaféer.

Cafe au lait

Café au lait är franska för "kaffe med mjölk". Exakt vad man får om man beställer en café au lait kan variera från plats till annan, men en relativt vanlig tolkning är "lika delar starkt kaffe och varm mjölk".

I Frankrike dricks café au lait endast till frukost, och på kaféer där betyder det i allmänhet espressokaffe med ångad mjölk, dock inte skummad som i en cappuccino. En café au lait kallas också ofta i Frankrike en café crème.

En italieninspirerad kall variant är caffè freddo (freddo är kall på italienska) som görs av kallt (starkt) kaffe med mjölk och socker.

Cappuccino

Cappuccino är en kaffedryck gjord på lika delar espresso, ångad mjölk och mjölkskum. Cappuccino är i Italien, en populär frukostdryck. Ordet "cappuccino" kommer av italienskans cappuccio, "kapuschong", "huva", med särskild hänvisning till den bruna färgen påkapucinermunkarnas huva.

Caffe latte

Caffe latte är en försvenskad stavning av det italienska caffellatte, även stavat caffè latte. Det är en italiensk koffeindryck med kaffe (caffè) och mjölk (latte). Trots likheterna med café au lait och cappuccino, vilka också består av kaffe och mjölk, tillreds dessa drycker olika. En caffelatte består av ¼ espresso och ¾ varm mjölk med lite eller inget skum. Den innehåller således mer mjölk än cappuccino. Caffè latte är italienska förkaffe (med) mjölk.

Caffe macchiato

En caffè macchiato (på svenska ibland espresso macchiato eller enbart macchiato) består av en espresso (på italienska "caffè") med lite ångad mjölk på toppen.

En latte macchiato som betyder "Fläckad mjölk" på Italienska är en kaffedryck som består av ångad mjölk med en skvätt kaffe/espresso som hälls i ovanpå.

Caffe americano

Caffè americano betecknar espresso som späds ut med hett vatten. Den kan fås i olika storlekar och med olika proportioner.

Produced by Aveny Production - Webb- och IT byrå